Ohjeistusta joukkueiden toimintaan liittyen koronavirukseen

12.3.2020

Jääkiekkoliitolta on tullut ohjeistusta seuroille liittyen koronavirukseen.

Jää-Tiikereissä tämä tarkoittaa tällä hetkellä seuraavia täsmennyksiä joukkueiden toimintaan:
- Harjoituksissa ja peleissä tulee jokaisella olla oma juomapullo toistaiseksi. Yhteisiä pulloja ei saa käyttää. Toisen pelaajan pulloa ei saa lainata. Sama kielto koskee myös pyyhettä ja muita hygieniatarvikkeita.
- Flunssaoireisena ei saa osallistua mihinkään joukkueen tapahtumaan
- Hyvän käsihygienian merkitys: koronavirus leviää etupäässä pisara- ja kosketustartuntana. Huolellinen ja säännöllinen käsien saippuapesu ehkäisee taudin leviämistä ja säästää mahdollisesti myös muilta virustartunnoilta. Vältetään myös kasvojen koskettelua.
- Yskiminen ja aivastaminen tulee suunnata paperinenäliinaan tai hätätapauksessa hihaan. Käytetty paperinenäliina tulee heittää heti roskakoriin.
- Jos pelaaja on lähiaikoina ollut epidemia-alueiksi määritellyillä alueilla, kannattaa joukkueen/seuran tapahtumiin osallistumista harkita kahden viikon varoajan verran.
- Suositetaan, että suihkuun mennään vasta kotona.


Puheenjohtajan terveiset:
Toimimme seurassa Suomen jääkiekkoliiton ohjeistuksen mukaisesti. Toiminta organisoidaan normaalisti toistaiseksi. Mikäli viranomaiset ohjeistavat tekemään muutoksia toimintaan, niin toimimme heidän ohjeistuksensa mukaisesti. Huomioikaa ohjeistuksia ja toimikaa niiden mukaisesti omien joukkueiden tapahtumissa niin harjoitusten kuin pelitapahtumien osalta. Seuratasolla tilannetta seurataan päivittäin ja seura tiedottaa jäseniään mahdollisten toimintaan vaikuttavien muutosten osalta.

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta ja liittohallitus kokoontuvat torstai-iltana ja linjaavat tällöin koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet liittyen jääkiekon sarja- ja harrastustoimintaan. Linjauksista tiedotetaan jäsenistöä.

Yhteistyöterveisin,
Johanna Rossi

Jääkiekkoliiton ohjeistus:
http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/item/4642-12-3-ajankohtaista-koronaviruksesta-aktuellt-om-coronaviruset