Pelaajille

Pelipassi hankittu?
Virallisesti uusi kausi alkaa toukokuun alussa ja myös pelipassien lunastaminen käynnistyy vuosittain 1. toukokuuta. Nuoremmilla ikäluokilla pelipassit hankitaan yleensä joukkueen toimesta, mutta yli 10-vuotiaiden pelureiden perheiden vastuulla on monasti hankkia pelipassi itse. Jos tämä on tilanne teidän seurassanne, kannattaa asiassa olla ajoissa liikkeellä – pelaaminen Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa onnistuu vain kun pelipassi on voimassa. Ennen kuin lunastat pelipassin suosittelemme tutustumista eri pelipassiluokkiin - näin asia hoituu kerralla maaliin.

Vakuutus kunnossa?
Ilman vakuutusta ei jääkiekkoa tai muitakaan lajeja kannata harrastaa. Vakuutuksen voi lunastaa pelipassin hankinnan yhteydessä (= Sporttiturva) tai sen voi hankkia erikseen, tällöin jää vanhempien tehtäväksi tarkastaa vakuutuksen korvaavuus vahingon sattuessa.

Sporttiturvasta korvataan äkilliset loukkaantumiset tapaturman seurauksena, esimerkiksi akillesjänteen repeäminen, polven meno sijoiltaan tai jos selkään tulee välilevytyrä. Äkillisen tapahtuman tulee sattua Sporttiturvan ollessa voimassa. Normaalisti Sporttiturva astuu voimaan vakuutuksellisen pelipassin lunastushetkellä, mutta jos pelipassi ja siihen liittyvät Sporttiturva on maksettu 30.6.2017 mennessä, astuu Sporttiturva voimaan takautuvasti 1.5.2017 lähtien.

Lasten vanhempien kannattaa huomioida myös se, että vuonna 2005 tai myöhemmin syntyneiden lapsien Sporttiturvassa ei ole omavastuuta ja vakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa.
 
Lue lisää pelipassien vakuutuksista täältä!

Ovatko varusteet oikean kokoiset?
Lapset kasvavat nopeasti ja siksi myös varusteet voivat käydä yllättävän nopeasti pieneksi. Ja koska liian pienet varusteet eivät anna tarvittavaa suojaa, kannattaa varusteet käydä aika ajoin yhdessä läpi lapsen kanssa.

Varustetietoa löytyy varustevalmistajien sivuilta ja asiantuntevaa apua saa myös esim. jääkiekkovarusteisiin erikoistuneista liikkeistä. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse eikä kannata ostaa uutena. Seurojen varustekirppiksiltä löytyy täysin käyttökelpoista tavaraa, eikä kenenkään pelaaminen jää kiinni uusimpien varusteiden puuttumisesta.